Yaka Mikrofonu Kiralama ve Yaka Mikrofonları Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Yaka Mikrofonu Kiralama Ofisi: Tel: 0212 551 9267
En bilinen yaka mikrofonu markaları: Sennheiser yaka mikrofonu, Sony yaka mikrofonu, Godox yaka mikrofonu, Boya yaka mikrofonu, Shure yaka mikrofonu, Rode yaka mikrofonu, Neumann yaka mikrofonu, Dual yaka mikrofonu, Repo yaka mikrofonu, Dpa yaka mikrofonu, Sonicake yaka mikrofonu, Rycote yaka mikrofonu, Roof yaka mikrofonu, Hello HL yaka mikrofonu, Hlypro yaka mikrofonu, Westa yaka mikrofonu, Osawa yaka mikrofonu, Powermaster yaka mikrofonu, Twm yaka mikrofonu, Hadron yaka mikrofonu.
Yaka Mikrofonu kullanım alanları: Sinema filmleri, kısa filmleri, tanıtım filmleri, televizyon dizileri, reklam filmleri, Youtube videoları.
Film çekimlerinde neden klaket kullanılır?
Sektörde sinema filmleri, reklamları, belgesel filmler, televizyon dizileri, televizyon filmleri, televizyon skeçleri, müzik klipleri tanıtım filmleri, oluşturulurken yüzlerce video çekilir. Çekilen bu videolar daha sonrasında montaj masasında birleştirilerek filmi oluşturur. Çekilen yüzlerce videoların üstüne bir de harici bir ses kayıtçısıyla alınan sesler eklenir. Çekilen görüntüleri montajlayacak olan kişi olduğunuzu düşünün, bilgisayar masasına kurgu yapmak için geçtiğiniz zaman, önünüzde yüzlerce ses ve görüntü dosyası olacaktır. Hangi sesin hangi görüntüye ait olduğunu bilmeniz imkansız olacaktır. Veya istediğiniz görüntüyü binlercesi arasından seçebilmeniz veya hatırlayabilmeniz çok zor olacaktır. Hiç kuşkusuz montajı yapacak operatörünün kafasını karıştırmadan rahat bir şekilde işini yapabilmesini sağlayan en büyük etmen klakettir. Klaketler iki çeşit olarak sektörde kullanılır. Digital Klaket ve elle yazılan klasik klaket. Klaketin ilk varoluş nedeni, dijital öncesi dönemde kimyasal film şeridi kullanarak çekilen filmlerde ses, ayrı bir kayıtçıyla kaydedilirdi. Bu seslerin görüntü ile aynı senkronizasyonda olması için zamanının kurgu operatörleri günlerce çalışırdı. Bu çalışma süresini en aza indirgemek ve kurgu sürecini kolaylaştırmak adına klaket icat edildi. Klaket o zamanlar sadece tok bir ses çıkaran bir aletti. Çıkan bu tok ses, ses şeridinde yüksek bir dalga oluşturur ve bu oluşan dalga görüntüdeki klaketin tam çaktığı an ile birleştirilerek ses ve görüntü senkronizasyonu sağlanırdı. Günümüzde ise klaket sadece ses senkronizasyonu için değil aynı zamanda görüntü etiketlemesi, timecode gibi farklı amaçlarla kullanılır hale geldi. bu sebeple klaket biraz şekil değiştirerek günümüzdeki halini aldı. Klaketin en üstünde yer alan ve ses çıkaran kısım görüntü ile sesi eşlemek için kullanılan bölümdür. Günümüzde birçok kamera görüntü ile eş zamanlı olarak ses kaydı almaktadır fakat sinema kalitesindeki ses kaydı ancak harici kayıtçılarla mümkündür. Bu sebeple 1950’lerde olduğu gibi hala ses eşlemek için klaketin çıkardığı ses kullanılır. Örneğin yönetmenin, bir planı yedi kere çektiğini düşünelim. Kurgucunun bu yedi planı tek tek izlemesi inanılmaz bir zaman kaybına sebep olacaktır. Bu sebeple yönetmen asistanı, yönetmenin iyi olduğunu düşündüğü planların timecode’unu timecode çizelgesine yazar ve kurgucuya verir. Kurgucu da elindeki bu liste sayesinde beğenilen ve doğru çekilmiş planları bulup filme monte eder.
Yaka mikrofonu fiyatları: Yaka mikrofonları fiyatlarına göre ortalama olarak 6.000 tl’den başlayıp 40.000 tl’ye kadar çıkmaktadır. Günümüzde ikili ve üçlü olarak satılan yaka mikrofonlarıda bulunmaktadır ve fiyat olarak oldukça caziptir.
Yaka mikrofonlarını herkes kullanabilir mi? Yaka mikrofonlarını herkes kullanabilir demek çok doğru değildir. Genellikle temiz ses almak için sektörde harici kayıtçılar kullanılır. Hem sesi dinlemek hemde kayıt altına alındığını sürekli olarak kontrol etmek bazen zor ve sıkıcı olabilir. Bunu yapmak için genellikle ses operatörü veya ses ekibi gerekmektedir.
Hangi Yaka Mikrofonları DSLR (Kamera) İle Uyumludur ? Herhangi bir yaka mikrofonunu kameralarda kullanabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken şey doğru konnektöre sahip olunmasıdır. Yaka mikrofonu kameranıza bağlamak için 3.5mm’lik bir konnektör gereklidir. Ayrıca mikrofon için güç kaynağı olmasına dikkat etmek gerekir.
Yaka Mikrofonunu Telefonda Kullanılır mı ? Evet. Telefonlarda çalışması için tasarlanan yaka mikrofonları vardır. İhtiyacınız olan Androidler için 3.5mm TRS, iOSlar için Lightning kablosudur.
Yaka Mikrofonu nereden kiralanır ? Yaka mikrofonu kiralama hizmeti www.kirallikkamera.com.tr, www.kamerakiralama.com.tr ve kiralikkameram.com adreslerinden yapılmaktadır.